VÄLKOMMEN

Hej, jag heter Glenn Nylund. Jag är en finländsk grafisk designer och fotograf, som har verkat som vd och kreativ chef på reklam- och designbyrån Studio PAP i Jakobstad. Till min utbildning är jag politices magister vid Helsingfors universitet. 
        Fotografi och resande kan räknas till mina främsta intressen. Många av mina foton är en konklusion av mina möten med europeiska städer. Kilometer efter kilometer, stad efter stad, fotografi efter fotografi har mitt Europa vuxit fram.
          Jag borde väl ha haft resandet i blodet eftersom både morfar och farfar reste till USA, där de tjänade ihop pengar till de hemman som de köpte vid återkomsten till Finland. Min reslust lät dock vänta på sig. Det dröjde till 1962 innan jag fick se Helsingfors och jag hann bli sexton år innan jag gjorde min första utomlandsresa, som gick till Sverige.
          Min första bilresa till Mellaneuropa gjorde jag 1992. Sedan dess har det blivit många resor. Det urbana europeiska kulturarvet med dess dramatiska politiska historia har alltid fascinerat mig. Här knyts även mitt intresse för historia och samhälle samman. Det har utgjort en stor del av inspirationen till att resa och fotografera den europeiska stadskulturen.

kontakta mig